Takaisin

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee www.toihinlappiin.fi -sivustoa ja siihen liittyvää Facebook-sivua https://www.facebook.com/toihinlappiin. Seloste on laadittu 23.9.2020.

Töihin Lappiin -sivusto on julkaistu vuonna 2018 ja sitä ylläpitää Lapin TE-toimisto. Sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään verkkopalvelulta saavutettavuutta.

Sivuston saavutettavuusarvio perustuu tällä hetkellä Lapin TE-toimiston omaan arvioon. Arvion mukaan Töihin Lappiin -sivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Saavutettavuuden arvioinnissa on käytetty apuna WAVE-työkalua (wave.webaim.org), ja sivustolta on löydetty seuraavia puutteita:

- lähekkäin olevia linkkejä, jotka vievät samaan URL-osoitteeseen

- otsikkotasojen yli on osassa sivustoa hypitty

- linkkitekstinä on usein pelkkä verkko-osoite

- kuvista puuttuu vaihtoehtoisia tekstejä

- muille sivustoille vieviä linkkejä on osassa sivuja jäsennelty taulukoiksi

- tekstin ja taustan välinen kontrasti ei kaikissa sivuston osissa ole riittävä.

Töihin Lappiin -sivusto on osa Lapin TE-toimiston viestintää, jota kehitetään parhaillaan. Töihin Lappiin -sivuston roolia Lapin TE-toimiston viestinnässä määritellään uudelleen syksyn 2020 aikana, ja samalla korjataan saavutettavuuspuutteita ja päivitetään saavutettavuusseloste.

Saavutettavuutta edellytetään lisäksi julkishallinnon toimijoiden sosiaalisen median kanavilta. Näin ollen Töihin Lappiin -Facebook-sivulla 23.9.2020 alkaen julkaistavat sisällöt noudattavat sosiaalisen median saavutettavuusvaatimuksia.

Huomiot ja palautteet sivuston saavutettavuudesta voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen tiedotus.lappi@te-toimisto.fi. Palautteessa voit tarvittaessa pyytää tarvitsemaasi sisältöä saavutettavassa muodossa. Vastaamme sinulle kahden viikon kuluessa. Jos et ole tyytyväinen meiltä saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta kahden viikon aikana lainkaan, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Tarkat ohjeet ilmoituksen tekemiseen ja tiedot siitä, miten asia käsitellään, löydät Etelä-Suomen aluehallintoviraston verkkosivuilta: Oikeutesi (Etelä-Suomen aluehallintovirasto, saavutettavuusvaatimukset.fi).

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000